Tips!

Image

Tips voor kamerplanten

1. Geef je planten regelmatig water maar niet te veel. Eén á twee keer per week is genoeg. Als er na een uur nog water in de pot zit, gooi dat dan weg. ’s Winters hebben de planten minder water nodig.

2. Goede grond is letterlijk de basis. In verse potgrond zit voeding voor twee maanden. Bijmesten kan met kamerplantvoeding of mesttabletjes. Zorg dat u zich aan de goede dosering houdt. Te veel voeding/mest kan een plant doen verbranden. Cactussen, orchideeën, palmen en varens hebben zo hun eigen wensen: daarvoor verkopen wij speciale potgrond

3. De beste tijd om te verpotten is het voorjaar, wanneer de dagen het langst zijn. Geschikte kandidaten zijn planten waarvan het wortelgestel uit de pot dreigt te groeien en planten die er slap bij hangen. Jonge, snelle groeiers moeten elk voorjaar van pot wisselen. Langzamere soorten verpot je om de 2 à 3 jaar.

4. Bloeiende planten wensen zo min mogelijk gedraaid te worden. Uitgebloeide bloemen kunt u verwijderen, dit zorgt ervoor dat de plant nieuwe scheuten krijgt.

5. Orchideeën zijn de sterren onder de kamerplanten. Sommigen zijn tevreden met gewone potgrond, maar de meesten hebben specifieke wensen. De orchideeën die je bij Beertje koopt staan al in speciaal samengestelde potgrond. Denk ook aan speciale orchideeënvoeding. Deze kleurrijke sterren staan het liefst in het volle licht, maar op tafel hebben ze het ook naar hun zin.